Maart, 2022

Désjà Vu 'gelukje in een koekje’...

Als je dan op een beurs staat, wil je iets leuks doen….!

We hebben voor  de beurs van de Fashion Trademart in Utrecht en op de Show-Up beurs in Vijfhuizen een leuke winactie bedacht, want je wil de bezoekers natuurlijk iets leuks meegeven! Iets wat past bij Désjà Vu en wat een verhaal verteld (of boodschap heeft) …zoals ook alle producten en ontwerpen van Désjà Vu!

 

Een geweldige gelegenheid voor een originele winactie!

Het bedenken van een winactie is leuk, maar de uitvoering is net zo belangrijk. Een mini boodschap in een bijzondere verpakking…..’het gelukskoekje!’

 

Maar wat is eigenlijk een gelukskoekje en waar komt het vandaag….leuke weetjes!

Wist u dat deze koekjes zijn oorsprong niet vinden in China? 

Een gelukskoekje of ‘fortune cookie' is gemaakt van bloem, suiker, vanille en sesamzaad olie. In het koekje zit een spreuk of voorspelling in de vorm van een opgerold stukje papier. Deze gelukskoekjes worden vaak geserveerd in Amerikaans Chinese restaurants en soms ook in andere landen. De exacte oorsprong van de gelukskoekjes is niet helemaal duidelijk, maar hun oorsprong is niet China! Waarschijnlijk komt dit koekje uit Amerika. In Californië beweren ze dat zij degene zijn die dit koekje geïntroduceerd hebben begin de 20e eeuw.

De Japanners hadden ooit een koekje dat erg lijkt op het gelukskoekje. Dit gebruikt dateert uit de 19e eeuw en werd gemaakt in Kyoto, Japan. Het koekje verschilt wel op een paar punten van het gelukskoekje wat we nu kennen.Zo gebruikte ze donker deeg en waren de ingrediënten iets anders. Dit koekje hette Tsujiura Senbei en wordt nog steeds verkocht in bepaalde delen van Japan bij het begin van het nieuwe jaar. 

Het  gelukskoekje was dus geen Chinese uitvinding. In 1989 werden de gelukskoekjes geintroduceerd in Hong Kong en werden verkocht als 'Echte Amerikaanse gelukskoekjes door Wonton Food. Dit werd echter geen succes omdat het koekje 'te Amerikaans' gevonden werd. 

Dit koekje heeft dus al een hele geschiedenis ….en nu in de vorm van een leuke winactie van Désjà Vu!

We zijn benieuwd wie de gouden ticket heeft gevonden!

Fortune cookie desjavu, beurs, tradeamrt, Showup, fashion beurs, Modefabriek

 

© 2020 - 2024 www.desjavu.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel